We kunnen gerust stellen dat de keuze reuze is bij de Walvisch Catering. Voor ons ruime assortiment aan buffetten geldt dat nog eens extra! We wensen u veel plezier bij het maken van uw keuze uit het onderstaande overzicht. Heeft u nog andere of speciale wensen of vragen over de samenstelling van uw buffet? Neem dan gerust contact met ons op: maatwerk in buffetten is onze specialiteit.

Lunch buffet "de eenvoud"

€ 16,50 per persoon
 
Sandwich | wraps
  • Sandwich van molenaarsbrood met gerookte kalkoen, appel, salade van kiemgroenten
  • 1/2 Koude wrap met rucola, gegrilde courgette, roastbeef, rode pesto
Salades
  • Witlofsalade met roquefort, knolselderij, sinaasappelpartjes en walnoten
  • Salade van gerookte pepermakreel, drie kleuren paprika en olijven
Warme items
  • Hartig taartje met geitenkaas en courgette
  • Gele rijst met winterse groente en boerderijkip
Brood
  • Mini ciabatta en scheurbrood
  • Diverse tapenades
  • Vanaf 10 personen

Lunch buffet “deLuxe”

€ 24,50 per persoon
 
Salades
  • Oude ras tomaten, buffel mozzarella, basilicum en balsamico
  • Quinoa salade, avocado,  limoen en gemarineerde oosterse gamba’s
  • Salade met groene asperges, chorizo, zure room en chioggia biet
  • Carpaccio salade, truffelmayonaise, Parmazaanse kaas, rucola en pijnboompitten
Soep
  • Soep van het seizoen
Kaas/charcuterie plateau
  • Lokale kaassoorten
  • Internationale kaassoorten
  • Coppa di Parma
  • Bresaola
  • Vijgen
  • Notenbrood
Warme items
  • Volkoren pasta met zalm, wilde spinazie, zongedroogde tomaten en ricotta
  • Warme beenham met mosterd saus
  • Roseval aardappel uit de oven met knolook en rozemarijn
  • Paella, rijkelijk gevuld met groenten
Brood
  • Mini ciabatta en scheurbrood
  • Olijven en tomaten oregano brood
  • Roomboter, olijfolie (extra vergine), diverse tapenades
Zoetigheden
  • Appleschnit, ambachtelijke appeltaart van onze huis patissier
  • Vers fruit uit het seizoen
  • Huisgemaakt Tiramisu 
  • Vanaf 10 personen

Lunch buffet “Healthy”

€ 19,50 per persoon
 
Salades
  • Oude ras tomaten, buffel mozzarella, basilicum en balsamico olie
  • Quinoa salade, avocado,  limoen en gemarineerde oosterse gamba’s
  • Bulgur Salade, gerookte kip en perzik
Charcuterie
  • Dun gesneden Bresaola
  • Dun gesneden Coppa di Parma
  • Dun gesneden Jamon Serrano
  • Gemarineerde Olijven
  • Verse vijgen
Warme items
  • Volkoren pasta met zalm, wilde spinazie, zongedroogde tomaten en ricotta
Brood
  • Mini ciabatta en scheurbrood
  • Olijven en tomaten oregano brood
  • Roomboter, olijfolie (extra vergine), diverse tapenades
  • Vanaf 10 personen

Lunch buffet “ Trendy”

€ 22,50 per persoon
 
Salades
  • Quinoa salade, avocado,  limoen en gemarineerde oosterse gamba’s
  • Witlof salade, granny smith appel, chorizo en walnoten olie
  • Vitello tonato Salade
  • Salade Caprese
Bruchetta’s
  • Carpaccio, truffle mayonnaise, Parmezaanse kaas en pijnboom pit.
  • Gerookte zalm, saffraan mayonaise en dille
Warme items
  • Volkoren pasta met zalm, wilde spinazie, zongedroogde tomaten en ricotta
  • Couscous met winterse groente en boederijkip
Brood
  • Mini ciabatta en scheurbrood
  • Roomboter, olijfolie (extra vergine), diverse tapenades
Zoetigheden
  • Appleschnit, ambachtelijke appeltaart van onze huis patissier
  • Vers fruit uit het seizoen
  • Vanaf 10 personen

Buffet Italië

€  19,50 per persoon 
KOUDE GERECHTEN
  • Carpaccio van  weiderund, pesto, Parmezaanse kaas en pijnboompitten
  • Salade caprese,salade van pomodori, buffelmozzarella, pesto en verse basilicum
  • Gegrilde paprikasalade,gemarineerde olijven, chorizo en rucola
  • Vitello tonato,rose gebraden kalfsrollade,tonijnmayonaise, ansjovis en kappertjes
  • Pastasalade met rucola, pecorinokaas, gegrilde groenten en een salsa verde
WARME GERECHTEN
  • Langzaam gegaarde kalfsvlees met een jus van cherry tomaat en tuinkruiden
  • Gamba’s gemarineerd in knoflook en Italiaanse kruiden
  • Lasagne bolognese volgens traditioneel recept
  • Vegetarische lasagne met wilde spinazie en mozzarella
  • Pasta penne aangemaakt met olijfolie, rode peper en groene pesto
  • Ratatouile van groene groenten
BROOD
  • Ciabatta
  • Kruidenboter
  • Vanaf 10 personen

Buffet "Trendy and Healthy"

€  21,50 per persoon 
KOUDE GERECHTEN
  • Quinoasalade, sinaasappel,noten, avocado,rozijnen en mint
  • Witlofsalade, granny smith appel, chorizo en walnotenolie
  • Vitello tonato , kalflende, tonijnmayonaise, kappertjes en rode ui
  • Salade Caprese, oude ras tomaten, buffel mozzarella, basilicum en pesto
  • Gambasalade, koriander, limoen, lenteui en rode peper marinade
WARME GERECHTEN
  • Volkorenpasta, gegrilde groenten, pijnboompitten en pestosaus
  • Couscous met romanesco, rozijnen, noten mix en groene asperges
  • Variatie van vergeten groenten, pastinaak, oerwortel, gele wortel en chioggia biet
  • Kabeljauw gemarineerd met dille, limoen en tomaat
  • Scharrelkipfilet in zachte kerriesaus en ananas
BROOD
  • Donkerbruin oerbrood
  • Stokbrood
  • Roomboter
  • Kruidenboter
  • Vanaf 10 personen

Buffet met zonnige invloeden!

€  19,50 per persoon 
KOUDE GERECHTEN
  • Baba Ganoush, een puree van geroosterde aubergine
  • Bulgur salade, met gedroogde pruimen, munt, verse kruiden en knoflook
  • Tonijnsalade op Spaanse wijze, met olijven, zongedroogde tomaat, rode ui en drie kleurenpaprika
  • Tortilla de Patatas, Spaanse aardappeltaart met ei, olijfolie, knoflook en ui
  • Charcuterie, heerlijke schaal vol met Mediteraanse hammen, vijgen en mango chutney
WARME GERECHTEN
  • Albondigas, Authentieke Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
  • Gamba’s Pil Pil, Pit gemarineerde gamba’s in knoflookolie en kruiden
  • Paella, smeuïge Spaanse saffraanrijst met vlees en vis ( kan ook vegetarisch)
  • Gestoofd rundvlees, tamarinde, kaneel en verse kruiden
  • Patas bravas met aioli
BROOD
  • Turksbrood
  • Stokbrood
  • Pa amb tomaque, geroosterd brood met gewreven tomaat en knoflook
  • Hummus, creme van kikkererwten met knoflook
  • Zongedroogde tomaten tapenade 
  • Vanaf 10 personen

Buffet Indonesië

€  27,50 per persoon
KOUD
  • Atjar tjampoer kruidig ingemaakte witte kool in zoetzuur met kurkuma
  • Atjar ketimoen zoetzuur van komkommer, ui en rode peper
  • Gado gado geblancheerde groenten met tahoe, gekookt ei, komkommer en pindasaus

WARM
  • Daging smoor rundvlees in Balinese saus
  • Babi ketjap varkensvlees in zoete sojasaus
  • Ajam pedis kipkarbonades in pittige saus
  • Saté ajam kipfilet in Javaanse satésaus
  • Kare Djawa groenten met kip en aardappel
  • Tahoe kuning sojablokjes in een kokos/kerriesaus
  • Sajoer lodeh groenten in kokosmelk
  • Sambal goreng boontjes  sperzieboontjes in een pittige saus
  • Bami goreng gebakken mie
  • Witte rijst
     
  • Bijgerechten
    kroepoek, seroendeng, krokante uitjes en sambal

    Optioneel: € 3,75 pp
    Spekkoek
  • Vanaf 10 personen

Buffet internationaal

€  24,50 per persoon

KOUDE GERECHTEN
  • Carpaccio van ossenhaas op een salade van gegrilde Italiaanse groenten met een dressing van rode pesto, Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten
  • Salade caprese, een salade van pomodori, buffelmozzarella en verse basilicum 
  • Gegrilde paprikasalade met twee kleuren olijven, gorgonzola en rucola 
  • Rollade van kalfsvlees met tonijnmayonaise, ansjovis en kappertjes 
  • Pastasalade van fusilli tricolore, pecorinokaas en 'al dente' gekookte groenten, met een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, verse basilicum, mosterd en honing 
  • Italiaans vleesplateau met Bresaola, Prosciutto di Parma en Spinata Romana
WARME GERECHTEN
  • Kalfsukade, langzaam gegaard met een jus de veau en bospaddestoelen
  • Grote garnalen in een koriander, limoen, knoflook en munt 
  • Lasagne verde, de vegetarische versie met bechamelsaus en spinazie 
  • Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn, knoflook en olijfolie
  • Gegrilde groene asperges met grof zeezout
BIJGERECHTEN
  • Ciabatta’s ingesmeerd met pesto
  • Olijfolie (extra vergine) 
  • Vanaf 10 personen

Buffet Traditioneel

€  22,50 per persoon

KOUDE GERECHTEN
  • Assortiment van o.a. gerookte zalm, forel en makreel
  • Homemade tonijnsalade
  • Plateau van Franse paté soorten 
  • Charcuterie met Franse vleessoorten, vijgen en notenbrood
  • Grove boerensalade met croutons en kruidendressing
  • Grove aardappelsalade met katenspek en rode ui
WARME GERECHTEN
  • Op de huidgebakken zalmfilet, pistache noten en limoen olie
  • Boeuf Bourguignonne; rundvlees gestoofd in rode wijn met Provençaalse kruiden
  • Gegrilde groenten van het seizoen
  • Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn, knoflook en olijfolie
BIJGERECHTEN
  • Breekbrood wit en bruin
  • Roomboter
  • Kruidenboter
  • Vanaf 10 personen

Tapas buffet

€  19,50 per persoon


KOUD
  • Knoflookbruchetta met makreelmayonaise
  • Gegrilde courgette met geitenkaas en olijventapenade
  • Pikante eisalade op een knoflookcanapé
  • Manchegokaas
  • Chorizo Pamplona Spaanse paprika salami
  • Aardappelsalade met tonijn, rode ui, olijven en groene kruiden
  • Tortilla met chorizo koude Spaanse aardappelomelet
  • Meloen Serrano Meloen gerold in gerookte Serranoham
  • Boquerones ansjovisjes gemarineerd in knoflookolie
  • Olijven en tapenades
  • Pa amb tomàque oftewel ‘brood met tomaat’ in het Catalaans geroosterd brood met gewreven tomaat en knoflook
  • Brood en aioli
 
WARM
  • Albóndigas in pittige tomatensalsa Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
  • Gamba's 'Pil Pil' pittige garnalen
  • Spaanse kipschotel met paprika, kaneel  en scheutje sherry
  • Paella smeuïge Spaanse saffraanrijst met vlees en vis, kan ook vegetarisch met groenten
  • Vanaf 10 personen

Buffet "van eigen bodem"

€  18,50 per persoon 
KOUDE GERECHTEN
  • Home-made aardappelsalade, roseval-aardappel, creme fraiche, groene kruiden en bacon
  • Kip-kerriesalade, scharrelkipfilet, kerrie en verse kruiden
  • Groene salade, watermeloen, avocado, feta, tomaat, limoenolie en frambozenazijn
  • Rode zalmsalade, gegarneerd met pepermakreel en gerookte zalm
  • Bietensalade: gele biet, Chioggia biet en rode biet , Granny smith, granaat appel en notendressing
WARME GERECHTEN
  • Rundersucade met tijm, rozemarijn en jus van bospaddenstoelen
  • Tongscharrolletje met Hollandaise saus en pistache noten
  • Aardappelpuree met boter en groene kruiden
  • Variatie van groenten uit het seizoen
BROOD
  • Stokbrood
  • Roomboter
  • Kruidenboter
  • Vanaf 10 personen

Hollandse stamppotten

€  17,50 per persoon.
Verse ingrediënten worden met veel liefde in onze keuken verwerkt. Daarna worden deze met de hand gestampt tot de heerlijkste stamppotten, natuurlijk met een verrassend lekkere twist van De Walvisch!

10 personen : 1 stamppot
20 personen: de keuze uit 2 stamppotten
Vanaf  20 personen: de keuze uit 3 stamppotten

  • Stamppot hutspot 
    Winterwortel- ui stamppot met vleugje Zeeuws stroop, venkel en kruidnagel
  • Stamppot zuurkool
    Zuurkool met aardappel, witte wijn,  knolselderij, gebakken uitjes, uitgebakken spek en stukjes boerenrookworst
  • Stamppot boerenkool
    Aardappel en boerenkool met duurzame rookworst
  • Stamppot van pastinaak, knolselderij, aardappel en salie.( vegetarisch)
    Gegratineerd met blauwe kaas
VLEESGERECHTEN
  • Slagersrookworst, dampend en wel! Kan ook vergetarisch!
  • Kalfsgehaktbal in jus 
  • Slavink
BIJGERECHTEN 
Rundvleesjus, piccalilly, mosterd, uitjes en Amsterdams zuur
  • Vanaf 10 personen

Buffet Halal

Buffet Halal € 19,50 per persoon
KOUDE GERECHTEN
  • Makreelsalade
    met taugé, kappertjes, uitjes, paprika en yoghurtdressing
  • Cocktail van gerookte Halal kip
    met mango chutney
  • Bieten salade
    bieten, rode ui en appel met azijn en olijfolie
  • Salade van gegrilde aubergine,
    met rucola en pijnboompitjes
  • Sperziebonen fêta salade
    met fêta (Halal) van schapenmelk, olijven, verse koriander en kruidendressing
  • Artisjokhart salade
    met sinaasappel en bleekselderij
 
WARME GERECHTEN
  • Stoofschotel van Halal kip
    met ui, citroen en koriander
  • Lamsstoofschotel Halal lamsvlees
    Lamsstoofschotel uit de oven met abrikozen, dadels, limoen en Râs al hânout
  • Stoofschotel van vis
    met pruimen, abrikozen, amandelen en sesam
  • Couscous
    met gegrilde groenten en munt
  • Saffraanrijst
    met gekarameliseerde uien, munt en rozijnen
     
BIJGERECHTEN
  • Turkse pide, houmous, olijven
  • Vanaf 10 personen

Buffet voor de vegetarische liefhebbers!

Buffet voor de vegetariër | € 19,50 per persoon
 
KOUDE GERECHTEN
  • Home made aardappelsalade met Griekse yoghurt, paprika, augurk en bieslook.
  • Bietensalade: gele biet, Chioggia biet en rode biet , Granny smith, granaat appel en notendressing
  • Salade van gegrilde aubergine
  • Verschillende sla soorten, olijf olie, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en groene asperges
  • Buffelmozzarella, pomodori tomaten, verse basilicum en groene pesto

WARME GERECHTEN
  • Groentencurry
  • Kaas – linzen koekje met honing, knoflook en peterselie
  • Aardappelpuree met groene kruiden
  • Rijst met abrikozen, rozijnen en noten
  • Variatie van vergeten groenten, pastinaak, oerwortel, gele wortel en chioggia biet

BROOD
  • Stokbrood
  • Roomboter
  • Kruidenboter
  • Vanaf 10 personen

Onze befaamde Tapas Meter!

Koude hapjes
Tapas meter is te bestellen per 10 personen.
Voor 10 personen maaltijd vervangend
Voor  20 personen voor bij de borrel

Tapasmeter € 195,00
  • Pinchitos met kip
  • Gamba’s gemarineerd in knoflook en limoen
  • Papadews, tomaatjes gevuld met roomkaas
  • Mosselen met Spaanse tomatensalsa
  • Assortiment Spaanse ham en worstsoorten
  • Pompoen gemarineerd in verse jus d’orange en knoflook
  • Olijven
  • Tomaten-knoflook salsa
  • Aioli
  • Manchego kaas
  • Gemarineerde champignons
  • Boquerones, gemarineerde ansjovis
  • Serranoham met geitenkaas
  • Tortilla
  • Gemarineerde artisjokken
  • Groene jalapeno
  • Tostada met geitenkaas en honing
  • Scharreleisalade
  • Aardappelsalade
  • Kipsalade
  • Tonijnsalade
  • Koolsalade met kerrie en ananas
  • Stokbrood
  • Kruidenboter